HomeNieuwsTwee vragen aan... Elbert Folmer

Twee vragen aan... Elbert Folmer

Twee vragen aan... Elbert Folmer

Publicatiedatum: 27 nov. 2017

Twee vragen aan... Elbert Folmer

In deze rubriek willen wij met enige regelmaat een SGP-stemmer aan het woord laten met de vraag waarom hij/zij SGP stemt in relatie tot een bepaald thema. Dit keer Elbert Folmer uit Randwijk over het thema duurzaamheid en milieu..

Wat is uw relatie tot duurzaamheid en milieu?

We gebruiken, zoals alle consumenten, van alles wat direct of indirect uit de aarde voortkomt; bijv. voedsel, kleding, gereedschappen, brandstof, enzovoorts. Mooie voorbeelden van duurzaamheid vinden we als het eten op ons bord voor 90% uit eigen tuin of dorp komt, het ruilen van kleding, kopen van goede gebruikte spullen (bijvoorbeeld bij een kringloopwinkel), CO2 neutraal stoken, carpoolen, enzovoorts.

Waarom stemt u SGP met betrekking tot duurzaamheid en milieu?

We stemmen voor SGP vanwege het uitgangspunt dat de SGP ook hiervoor hanteert: dat de wereld door God geschapen is en dat wij de opdracht hebben gekregen om de wereld te bebouwen en bewaren. We mogen gebruik maken van planten, dieren, delfstoffen, maar met respect en in de wetenschap dat de wereld aan iedereen gegeven is om maar tijdelijk te bewonen en dat we Hem verantwoording schuldig zijn.